BMW E46 M3`03 Zius

Foorumiliikmete autod.
Vasta
zius
Klubiliige

BMW E46 M3`03 Zius

Postitus Postitas zius »

Kõik algas kaks aastat tagasi, paha aimamatult. Samas, süüdistan ma ka oma tuttavaid veidi, see oli aeg, kui kõik ostsid endale huvitavaid autosid, loomulikult aru saades miks. Täiesti tavaline hommik, läksin tööle, tegin ühe hommikukohvi ja avasin näoraamatu. Sealt vaatas vastu E31, mida laeti Jaapani konteinerist maha. E31 on mulle juba lapsepõlvest saati meeldinud ja hakkasin lihtsalt mobiles kuulutusi sirvima, järjest rohkem hakkas meeldima. Mul oli kindel nägemus asjast, peab olema lõpuotsa auto ja V8 mootoriga. Minu mingi kinnisidee. Lõpuks leidsin Prantsusmaalt, kuid omanikuga suhtlemine oli võimatu, kaks nädalat sai üritatud. Kogu aeg mingi imelik jutt, nagu ei tahakski müüa.

Kuid lõpuks läks kõik teistmoodi. Istudes üks laupäeva õhtu Tihhonoviga minu garaazis, juues ära paar õlut ja vaadates kuulutusi, mõlgutades mõtteid. Enamus mu mõtetest põhja lastud ja maapeale tagasi toodud. Järsku ei teagi kuidas, kuid olime E46M3 teema peal, tunduski kohe huvitav. Sest mul ei ole kunagi varem E46 olnud, see etapp oli minu elus siiani vahele jäänud. Isegi ei mäleta seda, kuidas me jõudsime selleni, et meie oma tuttava garaazis on üks olemas, mida kavatseti kevadel müüki panna. Esimesed pildid, mis saadeti ei olnud just kõige paremad, ei tekkinud erilist vaimustust.

Pühapäeval sai siis vaatama mindud, ilus päikseline ilm oli. See auto võlus mind kuidagi kohe ära. Ta näeb välja nagu vanainimese M3, tumesinine, punane sisu, kroom velg, originaal vedruga ei midagi noorte pärast. Kuid eelnevad omanikud olid tuuninguga juba pisut vaeva näinud, android raadio, mustad neerud, mustad lõpused, OMP pedaalid ja LED pirnid igal pool. Kuid need puuduse tundusid nii tühised, auto ise tundus hea. Kuna ilm oli hea, sai ka väike prooviring tehtud, sellel hetkel tundus, et mul on seda autot ikkagi hädasti vaja.

Lühikirjeldus ka auto tehase andmetest.

Prod. Date 2003-09-11
Type M3
Series E46 (E46 Series)
Body Type Coupe
Steering Left Hand Drive
Engine S54
Power 252kw / 343hp
Drive rwd
Colour carbon-schwarz
Upholstery Leather Walknappa/imola-red

Editions And Packages
S710 M Leather Steering Wheel
S785 White Direction Indicator Lights
S792 BMW LA Wheel M 19" Forged

Comfort And Interior Equipment
S431 Interior Mirror With Automatic-Dip
S441 Smoker Package
S459 Seat Adjustment, Electric, With Memory
S494 Seat Heating Driver/Passenger
S416 Carbon-Schwarz

Multimedia
S663 Radio BMW Professional
S674 Hi-Fi System Harman Kardon

Driver Assistance And Lightning
S502 Headlight Cleaning System
S520 Fog Lights
S521 Rain Sensor
S522 Xenon Light
S534 Automatic Air Conditioning
S548 Kilometre Speedo
S550 On-Board Computer

Wheels And Drive
S210 Dynamic Stability Control
S249 Multifunction F Steering Wheel

Environment And Safety
S302 Alarm System
S856 Language Version, Spanish
S863 Dealer List Europe
S883 On-Board Literature, Spanish

Individual Equipment
S760 High Gloss Shadow Line
S775 Headlining Anthracite

Other Equipment
S1CA Selection Of COP-Relevant Vehicles
SN5IM Leather Walknappa/Imola-Red
BMW Rh+
Klubiliige

Re: BMW E46 M3`03 Zius

Postitus Postitas BMW Rh+ »

Eks sōpru on alati hea süüdistada enda garaazi täituvuses. :D Esimesed pildid entusiasmi ei sisendaks tõesti, kuid olles seda autot oma silmaga nâinud, siis igati timm masin oma värvikombinatsioonis.
Pakun et omanik ei lase sellel ka rahulikult seista, vaid puuduolevad lisad hakkavad vaikselt peale lisanduma.

PS! eks siis see õige e31 tuleb lihtsalt hiljem. ;)
Kasutaja avatar
Priit
Klubiliige

Postitus Postitas Priit »

Tubli!

Minuarust täpselt see õige M3. Vanemad on liiga vanad ja uuemad liiga uued 🙂

Ja see sobib sulle hästi (sul on juba 15581 vaatamist):
IMG_1777.jpeg
IMG_1777.jpeg (659.23 KiB) Vaadatud 174 korda
e12, e21 Baur, e46 Alpina, e85, e90 Alpina, f25 Alpina
Kasutaja avatar
sysi
Klubiliige

Postitus Postitas sysi »

Väga äge auto, eriti värvikombinatsioon vs viidatud E31. Kindlasti parem valik. Lisaks Tihhonovi tsiteerides on E31 üks kõige kiiremini seisev auto (sest ta reeglina ei sõida, aga näeb seistes kiire välja). Kui ma kunagi suureks saan...
Kasutaja avatar
Tihhonov
Kontakt:

Postitus Postitas Tihhonov »

Jaa... palju õlut sai potti lastud selle Ziusi uue auto arutelude käigus. Tunnistan enda süüd mõlemas aspektis. Esiteks tulistasin ma sõbrale kohe jalga kui ta tuli selle E31 jutuga. Talle ei olnud seda vaja. Esiteks ei oleks see tema garaaziuksest sisse mahtunud ning teiseks... Ma tunnistan, et E31 on väga ilus auto aga sõidu mõttes ei ole ta lind ega loom. Ei ole sportlik, ei ole mugav. Lihtsalt üks raske tünn kuhu on paha sisse-välja käia, asend ei ole mugav, ruumi ei ole ja tegelikult eriti emotsioone ka mitte. Ainult see pilt rooli tagant on alati erutavalt ilus.
Pilt

Ma olen kasutanud igapäevaselt palju nii E24 kui E31 ja midagi pole teha - E24 võitis igas aspektis. Ta ei ole nii võimas ja tal puudub võrreldav vääne, aga ta on mugavam kasutada, avaram, praktilisem, lihtsam sõita ja ökonoomsem ka. Vähemalt linnas on E24 parem minu meelst. Aga eks E31 on nagu ilus naine. Ta võib olla sisutühi ja mõttetu iseloomuga, aga hetkel kui ta oma silmi sinu suunas volksutama hakkab, oleme ikkagi relvitud. Need klapptuled on lihtsalt nii ületamatud :D
Pilt

Aga jah, teine asi milles ma ka end süüdi olen nõus tunnistama, on see M3. Kui õhus oli palju nuttu ühe jobu prantslase pärast kellest ei saanudki aru kas tal üldse on see E31 mida ta müüb või mitte, tuli mulle meelde, et üks meie ühine sõber ju plaanib kevadel oma M3 müüki panna. Sebisin mingid esmased pildid ja asi tundus siiski väärt üle vaatamist.

24 märts 2024 said poistel käed löödud ja keerasime nina uue kodu poole. Või noh ... esialgu küll minu garaazi poole kuhu auto paariks nädalaks ära peideti, sest kodust ununes ju uue bemmi ostuks kooskõlastus võtta :D
Pilt Pilt

See auto oligi alguses saladus, sellest ei räägitud isegi sõpradele. Kiiruga hakati tellima juppe. Igasuguseid ilusaid ja läikivaid uusi juppe. Sest plaan oli teha autole väärikas esitlus kogu sõpruskonnale, kel polnud asjast aimugi. Ja kuidas sa näitad teda sõpradele selliste mustede neerudega ja led majakatega?
Pilt Pilt

Esitluse päev oli enam kui meeldejääv. Mõtlesime, et käime hommikul kiirelt Tartus, tagasiteel käime poes ja siis jääb veel paar tundi aega esitluse ette valmistamiseks. Kõik pidi olema väga ladus. Oodatud oli ainult umbes 40 inimest ka. Mul on Tartus üks garaaz, kus on mingid autod mida ma väga ei kasuta. Plaan oli, et teeks autode vahetuse. Viiks kolm autot sinna seisma ja tooks seal pikalt seisnud autod vahelduseks Tallinna. Lendasime siis hommikul kiirelt kolme autoga Tartu ja vaatasime mõtlikult oma tolmu alla mattunud tagasisõidu plaani. Irooniline, et aeg liigub märkamatult. Need autod olid seal seisnud juba 5,5 aastat ilma et keegi puudust oleks tundnud.
Pilt Pilt

Kõik oligi ladus. Kõik läksid kohe käima, isegi Mercedese mootor ei hakanud puterdama.
Pilt Pilt

Hakkasime neid järjest pesulasse viima. Kuni pesula juures murdus midagi BMW käigukasti lülituses ning järele jäi ainult neutraal ja tagurpidi käik. Kuidagi hakkas tunduma, et meie ladus üritus sai siinkohal läbi. Kohapeal kulus mingi tund või rohkem katsetele seda kohapeal lahendada aga reaalsus koputas uksele - meil oli esitluse alguseni alla 4 tunni. Kuna me Top Geari ei teinud, siis kedagi maha ei jäetud. Zius võttis 328i ja lendas sellega ees ära poodidesse, et külalistele laud katta ja külmik täita. Mina võtsin Mercedesega E32 nööri otsa ja nii me vaikselt tulime. Mööda piibe maanteed et oleks rahulikum. Aga hoomamatult pikk tundus see tee.
Pilt Pilt

Viimsisse jõudsime oma killavooriga täpselt samal ajal kui esimesed külalised saabusid. Aga tegelikult ei olnud sellest midagi. Kõik olid autoinimesed ja said väga hästi aru tehnikaürituste eripäradest. Kuna M3 ostust keegi midagi ei teadnud ja ei osanud kahtlustada ka, olime juba enne peitnud auto topelt katete alla ja lasime külalistel rahulikult praadida, mis meil siis seekord menüüs on. Kuna mina juhatasin selle projekti sisse ja sõbrad olid taolistel esitlustel käinud ka varem, ei kahtlustanud keegi, et katte all olev auto ei kuulu tegelikult mulle.
Pilt Pilt

Alles avakõne ja auto tutvustuse viimase lausega sai rahvale lõpuks kergndustundega öeldud, et seekord ei ole patune mitte mina, vaid sõber Zius.
Pilt Pilt

Juttu seal auto ümber jätkus kauaks nagu ikka. Loomulikult läksid kained külalised sellega kohe küla peale maurama ka. Ja ma ei saa midagi parata, et mulle meenus selle kõige kõrval üks vana hea meem:
Pilt

Ma ei tea miks ja kust selline arvamus on tulnud :D
Pilt
Terve aasta poole aastaga
Vasta