Tead sa kuidas peaks akut hoidma. Mul ta tühi kindlasti pold, samas täis kah mitte.sysi kirjutas:Talv tuli see aasta taas ootamatult. Panin auto kunagi augustis-septembris garaazhi ja mõtlesin, et teen veel oktoobris ülevaatuse ära ja siis jääb auto talveunne. Mõistagi oktoobirs ülevaatusele ei jõudnud... ja noh, unustasin akujuhtme ka lahti ühendamata, kuna "oli plaan igal juhul sõitma veel minna". Tulemus on muidugi see, et aku oli täiesti tühi. Loodan, et akut tuksi ei keeranud - eelmine aasta sai alles uus ostetud (vt probleemivabade reiside teemat "vaba teema" kategoorias). Laadisin küll aku ära, aga proovimiseni ei jõudnud.
Tagantjärgi mõeldes olen mõnele oma autole iga aasta uue aku ostnud, teeb ikka viha küll, kui sellised asjad juhtuvad (enda rumalusest).
Aku hoidmine üle talve
Aku hoidmine üle talve
320i 83a. Saab9-3 08a.
Erialased teadmised akude suhtes mul puuduvad, küll aga on üldteada fakt, et tühi aku külmab läbi (heal juhul ka katki) ning kui tühi aku on külma saanud, siis enamasti ta kaotab suure osa oma mahutavusest. Seega minu praktika akudega viitab sellele, et laetud akult talveks juhe maha ning kevadel juhe peale tagasi - pole vaja reeglina vahepeal teda laadidagi (ehkki vahepealne laadimine teeb pigem head kui halba).