Siis suundusin kindlustusse ja nõudsin auto korda tegemist. Nad keeldusid ning pakkusid 3600 krooni ning auto jääb neile. MIna jäin endale kindlaks: Auto jääb igal juhul mulle, sest kannatanul EI ole kohustust autot kindlustusele müüa. Nõudsin auto keskmist hinda, ning avasime autoportaali. Sellel hetkel oli müügis vaid üks ainuke sama tähisega mudel mille hind oli 30 000 krooni( tõesti oli ilus valge E21)Seejärel proovis "agent" mind veenda, et uuemad autod on ju odavamad, näiteks E30...... Pakkusin talle ka mobile.de lehte kuid ta raius et nemad lähtuvad vaid eesti hindadest, noojah...
Järgmisena pakkus ta mulle 6000 krooni, mille peale võtsin taskust UM-i varuosa hinnapakkumise ning selgitasin b-varuosade mitte kättesaadavust. Loomulikult avati automaatselt mingi autoplekke pakkuva firma koduleht (kahjuks ei mäleta mis see oli) ja oh üllatust.....tõesti pole miskit.... agendi nägu venis pikemaks iga minutiga.
Pakkus 9000. Keeldusin, viidates veelkord UM-i hinnapakkumisele ning sellel, et kavatsen auto korda teha.
Agent läks näost roheliseks ja ütles, et 14 000 ja auto jääb neile, sest tegemist olevat romuga.... Selgitasin veelkord, et nad peavad maksma mulle kas keskmist hinda või taastama täpselt esialgse olukorra, arvestades täpset mudelit ning aasta käiku. Selgituseks, et olin vahetanud karbid,tiivad ja tagakoopa ääred jne ning auto üleni ära värvind ja tegemist oli kena autoga enne avariid.
Tegin oma pakkumise rahulikus toonis, viidates sellele, et ma ei kavatse oma seisukohtadest taganeda, et 16 000 ja auto jääb MULLE. Agent oli selleks ajaks juba näost siniseks läinud

Ühesõnaga, et halvast ja veel halvemast olukorrast natukene parem saavutada peab vaeva nägema ning valmis olema, mitte sammugi tagasi ning nad nurka suruma. Kõik vanemad autod on nende jaoks romud...missest, et oled vaeva näinud ning sul oli tõesti ilus auto. Loodan, et sellest on ehk abi.... kui moded arvavad et OT, siis kustutage või liigutage kuskile mujale.
PS. tegemist oli BTA kindlustusega, ning jah sain oma nõutud summa ning masin jäi mulle.