ehk pead mõne kaasaegse diiselmootoriga sõitma?

Tegelikult on asi maitses, kellele maitseb bensiin, kellele diiselraimo kirjutas:Vesinik ON tulevik ja õnneks on BMW ka õigel teel. ühtegi muud ressurssi sellises piiramatus kogeses ei ole.
mis diislisse puutub, siis tavaliselt negatiivne arvamus muutub kohe kui mõne moodsa diisliga sõita oled saanud.
maanteekulu korraliku uhamise peale 6,5l/100km peale ja linnas tõuseb keskmine tõsise paugutamisega 8,6 peale. turbo viive on sisuliselt olematu ning linnasõidu kõige magusamas vahemikus rebib edasi nii et![]()
vihmase ilmaga on veidi jama ainult, veojõukontrolli tuli koguaeg põleb
hehe, aga näita mulle mõnda 2,5 mootorit audidelt mis käiks paremini edasi kui 2,5 diisel audi mootor?kustas kirjutas:my assToivoku kirjutas:käivad premini edasi kui bensukad
Hiljuti oli USA kosmoseprogrammist mingine dokumentaal. Muuhulgas olnud neil tuumajõul töötava (mehitatud)raketi prototüüp valmis. Asi ei leidnud laiemat praktilist kasutust ning mõte maeti maha.akuula kirjutas: eks näis mille huvitavaga veel välja tullakse,äkki leiutatakse peale olemas olevate alternatiivide veel midagi? jumal tänatud et ameeriklased 60-ndatel tuuma energial liikuvast autost loobusidMini Tsernobolid tänaval vuramas....
see on umbes samasse valdkonda kuuluv juttJaan kirjutas:...
Hiljuti oli USA kosmoseprogrammist mingine dokumentaal. Muuhulgas olnud neil tuumajõul töötava (mehitatud)raketi prototüüp valmis. Asi ei leidnud laiemat praktilist kasutust ning mõte maeti maha.
...
Mis diiselmootoritesse puutub siis see, et diiselmootor on (autode puhul vähemalt) ajast ja arust, on igale tehnikahuvilisele ammu teada. Seda mõtet toetavad ka eesrindlikumad USA teadlased (nende arvates pole diiselmootori kasutamine muud kui tagasi eelmise sajandi seitsmekümnendatesse minek). Ise olen sama meelt. Kahjuks on USA-s mitu eesrindlikku loodussõbralikku autoprojekti naftafirmade kurja käe osalusel ja toel põhja lastud.
Millegipärast võidab Audi juba 2 (?) aastat järjest Le Mans 24h sõidu (kiviaegse) diiselmootoriga. tänavu oli teisel kohal Peugeot (kiviaegse) diiselmootoriga.Jaan kirjutas: See jutt läheb samasse rubriiki jutuga peatselt saabuvast maailmalõpust, eu-le alternatiivi puudmisest, kasvuhooneefektist jne. Jah kohe homme saab nafta otsa, elu jääb seisma ja kõik satuvad halli tsooni koos Norraga ja kõik on läbi ja autoga sõita ei saa jube jama häda meile kukkuge kõik põlevkivi kaevama see on hea äri. Homme sulab Gröönimaa üles ja ülehomme ujutatakse kõik kohad veega üle. Sellest ei räägi keegi, et peale "ülemaailmset kliima soojenemist", kui golfi hoovus, mis meie maanurka praegu soojas hoiab, külma veemassi pealetungi tõttu lõunasse surutakse, saabub "ülemaailmne kliima külmenemine"Pange vildid ja kasukad valmis??
![]()
...
ja yhtegi bensukat polnud mis käima ei lä'inud? ei teaminu oma käis kenasti ka -25gaJaan kirjutas:Mu meelest pole diislil mingit loogilist põhjendust - meie kliimas talvel käima ei lähe või läheb suure punnitamisega, maksavad rohkem, kütet söövad ikka ja diisli hind praktiliselt sama mis bensiinil, mootorit remontida pole mõtet (remondi hind mitmekordne võrreldes bensukaga) No mida ma sellise TDI-ga teen http://www.bmwclassic.ee/galerii/album196/aaqPühade ajal jäi üks kaasaegne diisel ette tuterdama, ajas tagant sellist paksu musta suitsu välja ja tahtis lausa ära lämmatada kõik elava 100m raadiuses.
mina ei kiida mingit oma asja. lihtsalt kui pole kaasaegse korras diisliga sõitnud, siis pole mõtet tulla midagi kiviaegsest tehnoloogiast rääkima.madis kirjutas:See suht mõtetu teema vaielda iga vend vaatab ikka oma mätta otsast ja kiidab oma asja.
Huvist küsiks kas keegi teab nende uute mootorite hingeelu natuke lähemalt ka kui lihtsalt näitajad. Mis piirini on pensukat ja dislat tehtud. Olen aru saanud et dislad ongi aint turbo peale üles ehitatud. Bensukatel aga panud nõrgad turbod lihtsalt stock mootorile külge.
Minevikust on siis ju 745 3.5 turbo motoga mille erinevus 3.5 motost on kusagil umbes 30-40 hobust. Järeldan et kui on ika korralik bensukas turboga peaks näitajad hoopis teised olema või eksin?