Golf on mul jah nimetatud versioon. Mõnus auto aastaringseks kasutamiseks. Julgen kõigile soovitada, kes otsivad perekasutuseks igapäevakõlbulikku ja mõistlike pidamiskuludega kähkusõidukit.Andu97 kirjutas:... et kas selle taustal on golf R32?![]()
.
Rullnokk lebas ühtekokku umbes poolteist kuud töökojas. Küll ootas ta varuosi, küll meest kes temaga tegeleks. Ühes automaatkasti paigaldusega oli eesmärk vahetada ka summuti, likvideerida mõned lekked, remontida roolilatti jne. Viimaks sain ta töökojast küll kätte, aga automaatkasti projekt ei õnnestunud esimese korraga. Sõita sai, kuid auto kasutas ainult 3 esimest käiku. Neljas oli puudu. Samuti ei saanud kast aru shifteri asendist ja isegi kui valits oli asendis "1", vahetas ta kuni kolmanda käiguni. Puudu olid tagurdamistuled ja auto oli nõus käivituma ka käik sees. Ühesõnaga poolik lahendus ja tuli tagasi viia.
Mees hakkas asjasse uuesti süvenema ja leidis vaiba alt ühe lahti ühendatud pistiku. See puhus elu sisse shifteri asendi andurile ja autole tekkis neljas käik. Samuti hakkasid tööle 3-2-1 asendid. Tagurdustuledega oli veel mingi asi valesti, mis sai ka ära lahendatud. Aga suurem jama oli sellega, et saada õigesti tööle starteri blokeering. Selgus, et mingid juhtmed olid ümber ühendatud ja üks relee oli välja võetud. Aga puuduolev relee oli kindalaekas olemas ja päeva lõpuks hakkas kõik tööle täpselt nii nagu vaja. Õnneks oli teda omal ajal ümber ehitatud nii viisakalt, et ühtegi juhet polnud katki lõigatud ja kindalaekas leidus veel puuduolevaid klambreid ja muud peenemat pudi.
Ise olen nüüd väga rahul. Sõidab hästi. Esimese ja teise käigu vahe on teinekord natuke järsk, aga ma annan talle selle andeks. Ikkagi 25 aastat vana auto. Olgugi, et ta kaotas oluliselt oma erksuses, võitis ta minu hinnangul palju oma sõidukvaliteedis. Ja erksus ei ole minu jaoks selle projekti puhul kuigi määrav omadus. Võrreldes postituse algul viidatud igapäevasema liikuriga on ta nagunii puhas retrotehnika. Aga konsool pakub nüüd minu jaoks täiesti uuel tasemel visuaalset naudingut.
Imeliku anomaaliana lakkas nüüd äkki töötamast kasti režiimide lüliti. Enne manuaalkastiga võisin teda tühjalt keerata ükskõik mis asendisse. Aga nüüd ta enam äärmistes asendites ei fikseeru. Kui käsitsi hoida, siis funktsioonid tegelikult töötavad. Aga hoiab end ainult keskel "E" asendis.
Ükspäev sorteerisin oma autoraadiote kollektsiooni ja tõstsin välja mõned huvipakkuvamad isendid, mida tahtsin proovida.
Seni olin proovinud oma autos 2x20W Becker Mexico 754 ja Becker Grand Prix 794 Kurier mudeleid. Nüüd panin prooviks sisse veel ägedama 2x25W Becker Mexico 830 Diversity. Ma ei oska nüüd hinnata, kas ta paremini mängis, kuid meeleolu oli kindlasti vägevam. Veel suurem oli rõõm, kui avastasin, et tal on laitmatult toimiv kassetimängija. Panin kohe sisse tema enda originaalse Beckeri demo-kasseti ja kuulasin läbi suurima naudinguga.
Täitsa selgelt paremini ja kvaliteetsemalt mängis muidugi omaaegne tippteos - Becker Mexico 862. Neljast moodulist koosnev raadiosüsteem koos sõrmejämeduste varjestatud kaablitega.
See on maailma esimene CD raadio, mida hakkasid autotootjad oma autodele pakkuma. Ta ilmus esimesena 1985. aasta lõpus Mercedes S-klassi varustusse. Alates 1986 hakkas seda kindlasti saama ka BMW E32 peal. Ma pole kindel, äkki pakuti teda juba ka E23 tippmudelitele? Aga näiteks E24 varustusse seda tehase poolt ei pandud. Ta maksis omal ajal natuke alla 5000 DEM-i. Võrdlusena olgu öeldud, et tavaline BMW originaal kassetikas maksis ca 300-500 DEM ja terve Lada maksis 7500 DEM.
Becker Mexico CD polnud siiski päris maailma esimene auto-CD. Sellega sai hakkama Sony juba ca aasta varem. Aga nende raadiot ei hakanud autotootjad oma autodesse ise paigaldama. Blaupunkt tegi esimese CD raadio minule teadaolevalt 1988, mida pakuti ka BMW originaalvarustusena. Tõde on siiski see, et Blaupunkt kasutas sedasama Sony mehhanismi. Blaupunkt ise müüs teda nime all New York SCD08 ning BMW hinnakirjades oli ta kosmeetiliselt muudetud esipaneeliga saadaval nimega BMW Bavaria Electronic CD.

Algne plaan oligi tegelikult paigaldada oma autose just seesama Electronic CD. See on äge nelja kanaliga ja ilma lõppvõimendita raadio. Olin selleks hankinud ka spetsiaalse nelja kanali ülemineku, et seda oma autosse ühendada. Aga kõik ei läinud nii nagu vaja. Mul on ikkagi mingi strateegiline tükk puudu. Esiteks ei olnud sinna kuhugi antenni ühendada ja häält ta ka ei teinud. Raadio taga on aga mingi suur pistik tühi.

Muidu plaati luges kenasti ja kõik funktsioonid näivad töötavat. Ja küll ta ilus oleks. Eriti veel pimedas.
Aga lõpuks läks ikkagi sisse Mexico 830 kassetikas. Electronic CD projektiga tegelen millalgi edasi. Ja Beckeri CD tahab veidi kaablite ringi vedamist ja tundub rullnoka jaoks veidi overkill olema. Sellele tuleb mingi teine auto kunagi külge osta.
Tänan tähelepanu eest.