Kevadel sai emotsiooniostuna soetatud E28 525e a, kuna eelmised kaks omanikku on seda autot siin
foorumis kajastanud siis leidsin,et mõistlik sama joont hoida.
Minu hoovile jõudis auto maikuu viimastel päevadel, esialgu plaanisin ühe suve sõita ja siis talvel pulkadeks
võtta, üle käia. Tehniline seisukord: mootor väga hea, kere korralik ja veermik rahuldav. Häirisid peamiselt
iluvead ja salong (siinkohal tuleb märkida, et eelmiste omanike kingitusteks olid igast otsast lõigatud põhjapolster ja u. 5L
õli või muud säärast sisaldavad istmed ja turbo tuunitud armatuurlaud).
Juuni teises pooles oli selgunud , et mõningast vibratsiooni pidurdusel ei tekitanud mitte ainult kõver velg vaid ka pidurikettad, mis olid kenasti kõverad ja sinised. Seega taastamine sai alguse velgedest ja uuest pidurisüsteemist... umbes nädal hiljem andis lõplikult otsad kellade plokk ja igasugu muud asjad muutusid piisavalt häirivaks.. Otsustasin täieliku renoveerimisega algust teha.
Peale vahetust vajavate detailide nimistu koostamist ja umbes kahte kuud juppide jahtimist jõudsin arusaamisele, et lihtsam ja nähtavasti odavam on komplektne auto hankida. Augusti keskel tõin Leedust 85a. 520i, ja pean tunnistama, et nii korraliku e28 polnud ma ennem näinud, kahju oli seda lammutama hakata. Ümber tõstsin terve sisu, stanged, tuled ja boonusena sain sealt ka puuduva küljespoileri detaili. Lisaks lugematul määral väikseid jubinaid.
Töötunde kogunes umbes viis korda nii palju kui olin eeldanud, tulemusega olen rahul kuid pean tunnistama, et on asju mida oleks võinud paremini või teisiti teha. Uuesti liikvele sai auto novembris.
Seega tänaseks on auto taas igati kasutatav, väliselt vaja veel küljespolerid külge panna. Peale karpide vahetust ei tahtnud kuidagi tüübliauke teha, so. mingi hetkel läheb liimimiseks. Vigadest on endiselt küljes kellade jama, mis peaks nüüd Hollandist saabuva uue SI´ga lahenema (520´il oli ka see plokk hapu, töötas kuid välimuse järgi mitte enam kaua - kinkisin selle kodanikule, kes auto minult ära ostis)
P.S. Tuleb vist mainida, et mootoriks M30B35 ja ülekanne manuaal.
Panen siia paar pilti ka, kuna ma pole suurem fotograaf siis paremaid ilmselt loota ei tasu

Auto