Genekas läks katki. Ei laadinud enam. Ostsin uue ja hakkasin siis vana maha lammutama. Selgus, et nad on erinevad. Uus on siis 2.8 mootori pealt, mille aasta on teadmata ja vana on '86 3.5 mootori oma.
http://dl.dropbox.com/u/11874369/flash/DSC00876.jpg
Vasakul uus, paremal katkine. Kuna ma ei tea täpselt, mis seal toimub, siis küsimus. Uuel on ainult üks see nn klemm, kuhu tuleb 2 juhet selle plastikust junni järgi. Mõlemad on B+. Vanal tuleb siis 2 klemmi. Suurem on B+ ja väiksem D+. Kuidas käituda? Kas ma võin tuimalt need 2 juhet, mis auto küljest tulevad sinna ühe B+ klemmi alla panna?
M30 generaatorite erinevused
Re: M30 generaatorite erinevused
Õige oleks korraks tester peale visata vanale genekale ja vaadata kas need 2 klemmi on omavahel otse ühenduses.
Mina muidugi soovitan soojalt vana generaator korda lasta teha (kui just mähised sisse kärssanud pole), siis on üks potensiaalne probleemide allikas elimineeritud. Arvesta, et see "uus" genekas mille sa ostsid on seest tõenäoliselt suht samas seisus kui see vana ja kui isegi elektriosa on praegu korras siis laagrid on neil sellises vanuses kõigil juba suht läbi ja teevad häält.
Mina muidugi soovitan soojalt vana generaator korda lasta teha (kui just mähised sisse kärssanud pole), siis on üks potensiaalne probleemide allikas elimineeritud. Arvesta, et see "uus" genekas mille sa ostsid on seest tõenäoliselt suht samas seisus kui see vana ja kui isegi elektriosa on praegu korras siis laagrid on neil sellises vanuses kõigil juba suht läbi ja teevad häält.
E10 2002