Silladetailide värvimine

Vestlused vabadel, aga siiski vanu BMW'sid puudutavatel teemadel.
Vasta
raimo

Silladetailide värvimine

Postitus Postitas raimo »

Kunagi endal selline tegevus ette võetud ja varsti sild ka auto alt käes, siis mõtlen kuidas värvida sildu peale liivapritsimist. Kas panna alla happekrunt ja peale mingi tsinkkrunt või on paremaid väriante.

Teine asi on kere aluspõhi. Seal on mõnes kohas pindmine rooste selle kaitsekihi all. Plaan on relaka otsas traatharjaga puhtaks lasta. Ise mõtlesin katta suruõhu püstolist lasta mastiksiga aga kas lasta sinna alla ka ennem happe- ja/või tsinkkrunti ?

Ühtlasi ehk teab millisest poest tallinnas või pärnus need asjad osta ning mis need umbkaudsed hinnad olla võiks.

aitäh tähelepanu eest !

raimo
rajko

Postitus Postitas rajko »

mul läks tagasilla tala peale liivapritsi kohe pulbervärvimisse. tulemus on hea.
õõtsadega ei saa aint nii teha, tuleb koduste vahenditega ära värvida kuidagi.
Kasutaja avatar
nuga
Klubiliige
Kontakt:

Postitus Postitas nuga »

Relaka otsa käiv traatketas ei puhasta väga hästi, ta pigem lihvib roostekihi läikima. Kui võimalik, siis kasuta põhjaaluste roostekollete likvideerimiseks samuti liivapritsi.
323i, 320 Baur & 750iAL Highline
Kasutaja avatar
nuga
Klubiliige
Kontakt:

Re: Silladetailide värvimine

Postitus Postitas nuga »

raimo kirjutas:Ise mõtlesin katta suruõhu püstolist lasta mastiksiga aga kas lasta sinna alla ka ennem happe- ja/või tsinkkrunti ?raimo
Ära unusta, et nii krunt kui ka mastiks on mingil määral poorsed. Sel moel ei lähe niiskusel plekini jõudmiseks kaua aega. Soovitav oleks krundi ja mastiksi vahele veel vettpidav värv ja kivikaitse panna.
Kasutaja avatar
nuga
Klubiliige
Kontakt:

Postitus Postitas nuga »

rajko kirjutas:mul läks tagasilla tala peale liivapritsi kohe pulbervärvimisse. tulemus on hea.
õõtsadega ei saa aint nii teha, tuleb koduste vahenditega ära värvida kuidagi.
Pulbervärviga on jah see jant, et näiteks õõtsade värvimisel tuleb need täiesti lahti lammutada ja teatud pinnad (laagripesad, keermed nt.) kinni katta (kuumakindla materjaliga). Proovisin kord õõtsa koos laagriga pulbervärvimisse viia, aga temperatuur süütas laagritest väljajooksva määrde põlema :?
raimo

niisiis, tala ja õõtsad käes. relaka ja traatharjaga saab puhtaks küll

oskab keegi öelda, mis raha see pulbervärvimine maksab ?

õõtsad - variant on laager välja urgitseda, siis saaks ka need pulbervärvi viia aga ABSi anduri kättesaamisega on probleeme

sillatala - seal on küljes üks hiljuti vahetatud talapuks ja seda tervelt kätte ei saa. nii et nüüd tuleb mõelda kas pulbervärvi kate on niipalju parem, et see oleks väärt selle talapuksi lõhkumist. tegelt ma vist olen nagunii pulbri kasuks otsustanud. aga lisaks sellele - mis aine "vanni" selle tala ennem panema peaks, et ka tala sees roostele "ära teha" ?
Kasutaja avatar
nuga
Klubiliige
Kontakt:

Postitus Postitas nuga »

raimo kirjutas:niisiis, tala ja õõtsad käes. relaka ja traatharjaga saab puhtaks küll

oskab keegi öelda, mis raha see pulbervärvimine maksab ?

õõtsad - variant on laager välja urgitseda, siis saaks ka need pulbervärvi viia aga ABSi anduri kättesaamisega on probleeme

sillatala - seal on küljes üks hiljuti vahetatud talapuks ja seda tervelt kätte ei saa. nii et nüüd tuleb mõelda kas pulbervärvi kate on niipalju parem, et see oleks väärt selle talapuksi lõhkumist. tegelt ma vist olen nagunii pulbri kasuks otsustanud. aga lisaks sellele - mis aine "vanni" selle tala ennem panema peaks, et ka tala sees roostele "ära teha" ?
Mul läks kõigi sillajuppide peale tagaõõtsade värvimine (tsink + must) maksma vist midagi üle 100 krooni. Ehk siis odav :)
Ma arvan, et tala seest roostet tõrjuma hakata on pisut overkill :wink:
raimo

kus värvisid ? ossmetis ?
Kasutaja avatar
nuga
Klubiliige
Kontakt:

Postitus Postitas nuga »

raimo kirjutas:kus värvisid ? ossmetis ?
Jah.
raimo

nuga kirjutas: Mul läks kõigi sillajuppide peale tagaõõtsade värvimine (tsink + must) maksma vist midagi üle 100 krooni. Ehk siis odav :)
Ma arvan, et tala seest roostet tõrjuma hakata on pisut overkill :wink:
tsink + must ? et mingit tsinki sisaldavad värvi kõigepealt ja siis must krunt ?

muidu tänud seniste vastuste eest :wink:
Kasutaja avatar
nuga
Klubiliige
Kontakt:

Postitus Postitas nuga »

raimo kirjutas:tsink + must ? et mingit tsinki sisaldavad värvi kõigepealt ja siis must krunt ?

muidu tänud seniste vastuste eest :wink:
Pulbertsink + must pulbervärv.
Vasta