Probleem siis vanakooli mootorite tihenditega, mida ka originaalosana enam tellida ei saa.
Kas kuskil müüakse ehk suure lehena erinevadi tihendimaterjale millest saaks sobiliku kujuga tihendi välja lõigata? Või kannatab ka vastutusrikkamaid kohtasid (nt õlitermostaat kus rõhk ja temp võivad olla päris suured) lihtsalt mõne hermeetikuga jätta? Ma ise esimese hooga sedasi hästi ei usaldaks aga kui kellegil on positiivseid kogemusi sel teemal jagada siis ootan soovitusi
Müüakse lehena materjali. Victor Reinz oli tootja minu mäletamist mööda. Ja ühes pakis oli koos kõikvõmaliku läbimõõdu ja iseloomuga lehtesid. Piisavalt suur et klapikamprikaane tihend näiteks välja lõigata.
Aga.. see ise lõikamine on jama. Proovisin ühte keerulisemat lõigata ja kuidagi ei saanud niihea kui vaja ning kippus katki minema. Lõpuks sain enne ikkagi kusagilt õige tihendi tellitud kui sellest materjalist lõigatud.
Mina tellisin läbi Raunexi e3 mootorile nii ülemise kui ka alumise tihendi sarja. Tootjaks oli Reinz ning pakendid sisaldasid ka neid tihendeid mida enam üksikult tellida ei saa.
Samas pakub nii Reinz kui ka Elring eri mõõdu ja paksusega tihendi materjali lehtesid, saad edukalt ise lõigata mis tihendit vaja on, hind ei olnud ka eriti ulme.