Maanteel ei puhu kuuma salongi

Kõik tehnilised küsimused.
eix22

Postitus Postitas eix22 »

See "talveneeru" jutt on jälle rahva omalooming ilmselt :) Ka e30`l on sellised neerud olemas, pannakse neid algusaasta masinale, millel õhk radiaatorile jookseb peale põlle avast. Uuematel pole enam põlles avasi (va diisel ja konditsioneeriga variant) ja jahutusõhk jookseb neerudest.
Ilmselt on ka e28 masinatega sama teema.
Antud teemas ei usu, et viga õhutamises. Kontrolli üks lihtne asi ka ära, mis põhjustab sinu kirjeldatud jama, vaata kas salongiradika lõdvikud on õigesti.
Viimati muutis eix22, 05 Jaan 2011 10:09, muudetud 1 kord kokku.
tel 55570186 - e30 varuosad
Steven

Postitus Postitas Steven »

Kuidas õigesti?
Peale termostaadi vahetust ei ole enam kuuma puhkund salongi maanteel.

Kas võib olla sirkulatsiooni pumba viga?
E28 524td
eix22

Peale-ja tagasivool õigetpidi, et pole vahetusse läinud. Mis tsirkulatsioonipump?? Peale veepumba ei tohiks rohkem mingeid pumpasi olla, kui see tuksis, labad puru või mis iganes, siis kuumeneks üle.
Seal ei saa olla midagi üle mõistuse, kõik variandid on siin ära pakutud juba, oled kontrollinud ka mainitud asju? Kontrollisid korgi üle? Süsteem peab surveall olema, vastasel juhul ei tule ka sooja. Termostaat on ikka õige nn kahe klapiga?
fiziks

Postitus Postitas fiziks »

eix22, süsteem ei PEA surve all olema, õigem oleks öelda, et süsteem peab survet pidama. sest sinna tekib surve jahutusvedeliku kuumenedes.
kas ja kui suur surve sinna tekib sõltub sellest kui kuumaks kogu see asi läheb, karmil talvel ei pruugi jahutusvedelik alati saavutatagi nii kõrget tempi, et tekiks väga reaalne surve.
põhjus miks süsteem peab survet pidama on see, et jahutusvedelik keema ei läheks!

minumeelest enda E28'l oli küll selline asi ka nagu tsirkulatsioonipump täitsa olemas.
eix22, ma ei saa aru sinu loogikast...kui kasutaja vahetas termostaati siis miks krdi pärast oleks ta pidanud pärast salongiradika lõdvikud teistpidi ühendama??? :shock:
Steven

Õhku ei tohiks sees olla..või mine sa tean, aga ma pakun et see asi nr.1 on tuksis:http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18

Täna käisin veel maanteel, sõitsin umbes 90nega teiste taga(arvan, et 90 sest mul kiirust ei näita), kõik hea, puhukus sooja..pöörasin maanteel ümber, et Tartu poole tagasi minna, lasin mingi sajaga äkki, pöörded olid 2000+ ja hakkas külma puhkuma, võtsin käigu korra välja, panin uuesti 5 käigu ja hakkas sooja puhkuma...andsin veel gaasi ja hakkas jälle külma puhkuma ja nii koguaeg :roll:
E28 524td
fiziks

Postitus Postitas fiziks »

see on klapp, elektriline.

kui nüüd mõtlema hakata siis võibolla ajasin ise ka segamini ning omal oli samuti selline klapp, mida pikemalt süvenemata võisin väiksemat sorti pumbaks pidada.

sümptomite järgi, mida kirjeldasid võiks täitsa reaalne olla, et mingi selline klapp põhjustab sul seda jama, sest noh ega mootori jahutusvedelik iseenesest nüüd nii kiiresti temperatuuri kohe päris kindlasti ei muuda.
millest muidu järeldad, et õhku sees ei ole?
Kasutaja avatar
Jaks

Postitus Postitas Jaks »

Pakun veaks selle elektrilise veeklapi.
Ehk siis kui sellel klappil on kummi membraan katki vee surve läheb selle membraani alla. Siis ta surub selle klapi kinni kui mootori pöörded kõrgemal ja vee tsirkulatsioon kiirem.
Seega soovitan otsida terve membraaniga klapp.
F25 ja E63
Varuosadeks E24 628 ja E23 osasi.
Kasutaja avatar
Cardo

Postitus Postitas Cardo »

Ei ole nii. Üldjuhul kui see klapp voolu ei saa on ta avatud asendis. Üldiseks veaks on neil see, et see sulgurtihend mureneb ära ja suvel kipub pigem salongi sooja laskma, kuigi termoregulaator on nullis.

Endal on olnud kunagi selle klapi kinnikülmumiseprobleem, aitas soe maaalune parkla mingis kaubanduskeskuses.

Hetkel kuna klapp saab aru, et salongis on soe ja selle jõuga, ehk elektriliselt sulgeb võib pigem viga olla salongi temperatuurmõõdikus mis asub juhi vasema jala kohal armatuuri all, tavaliselt peetakse seda andurit maeiteamilleks.
e28
Steven

Cardo kirjutas:võib pigem viga olla salongi temperatuurmõõdikus mis asub juhi vasema jala kohal armatuuri all, tavaliselt peetakse seda andurit maeiteamilleks.
Kas see ongi see ongi see voolik, mis õhku imeb?

Ma Soome foorumist lugesin selle klapi kohta, ma ikka kipun arvama, et see on selle klapi viga, mida näitasin.
E28 524td
Kasutaja avatar
Cardo

voolik imeb läbi anduri
e28
Steven

Cardo kirjutas:voolik imeb läbi anduri
Aaaaa...
Mul on see paneel küljest ära ja voolik ka lahti nagu, ripub hetkel salongis.
Ma võtsin selle ära, et uut juhet vedada makile ja pole viitsinud seda tagasi panna...niiet kui tagasi panen, võib kõik normis olla?

Edit: Aga enne termostaadi vahetust oli ka see voolik mul lahtine, ikka puhkus sooja maanteel.
E28 524td
eix22

fiziks kirjutas:eix22, ma ei saa aru sinu loogikast...kui kasutaja vahetas termostaati siis miks krdi pärast oleks ta pidanud pärast salongiradika lõdvikud teistpidi ühendama??? :shock:
Kas hakkab jälle mingi probleem tekkima?Pakkusin välja ka sellise variandi, ei mina tea mis ta seal auto juures on teinud või ei ole teinud termostaadi vahetamise käigus...
Steven

Mina ei ole voolikudi näppinud, vahetasin aind termostaadi ära ja mitte midagi muud..no radika ka hiljem kui lekkima hakkas.
E28 524td
Kasutaja avatar
Cardo

"fantastiline maailm" ehk kuidas elada kui internett puudub
e28
jossu

Postitus Postitas jossu »

Aixi e28 tehes jäi see sama klapp silma, elektriline, seda vahele ühendatud ei olnud minuarust, köik töötab endiselt...
Vasta