Maanteel ei puhu kuuma salongi
Maanteel ei puhu kuuma salongi
Linnas puhub sooja ja kõik on hea, temperatuur on isegi normis. (80c), aga nii kui maanteele lähen ja sõidan antuke, hakkab külma puhkuma.
Olen ära vahetanud termostaadi ja "uue" radika.
Enne termostaadi vahetust maanteel puhkus kuuma, seda ma mäletan, a nii kui termostaadi ära vahetasin, enam ei puhu.
Kas ei ole siis korralikult õhutanud või mida?
Auto on E28 524td 84a
Olen ära vahetanud termostaadi ja "uue" radika.
Enne termostaadi vahetust maanteel puhkus kuuma, seda ma mäletan, a nii kui termostaadi ära vahetasin, enam ei puhu.
Kas ei ole siis korralikult õhutanud või mida?
Auto on E28 524td 84a
E28 524td
Kui seal ülevalt välja pressib siis esialgu proovi ainult kork ära vahetada, ehk see ära väsinud. Termostaati valesti sisse toppida minu meelest sellele mootorile ei kannata. Kui radikat vahetasid siis kas öhutasid korralikult? Kui mingi öhk sees siis mingist hetkest hakkab kergelt külma/jahedat puhuma.
Huumori nurgast: Kui maantee pealt seier kipub nulli vajuma siis jahutus liiga hea ehk pane papp ette ja ära kihuta
Huumori nurgast: Kui maantee pealt seier kipub nulli vajuma siis jahutus liiga hea ehk pane papp ette ja ära kihuta

e28 528i & e21 316
e21 315 & e6 2000
Saab 900c
e21 315 & e6 2000
Saab 900c
eelmine termostaat oli pekkis ehk ei avanenud siis? kui nii ja nüüd avaneb ehk laseb vedeliku läbi radika siis saab järaldada, et maanteel sõites jahtub vedelik liiga maha. miks, seda juba raskem öelda...põhjuseid võib päris mitmeid olla.
kas viskosidur on korras? või ehk on selline olukord, et ventikas on koguaeg täie vilega järel?
üldiselt pean kõige tõenäolisemaks, et süsteemi pole korralikult õhutatud lihtsalt.
huumor huumoriks, aga vähemalt katsetamise mõttes mina proovikski pappi ette panna. pealegi, mingitel bemmidel pidid ju "talveneerud" olema lausa tehasest...või on see mingi nali?
kas viskosidur on korras? või ehk on selline olukord, et ventikas on koguaeg täie vilega järel?
üldiselt pean kõige tõenäolisemaks, et süsteemi pole korralikult õhutatud lihtsalt.
huumor huumoriks, aga vähemalt katsetamise mõttes mina proovikski pappi ette panna. pealegi, mingitel bemmidel pidid ju "talveneerud" olema lausa tehasest...või on see mingi nali?

Mul E23-l on olemas nii kinnised kui lahtised neerud. Tegelikult mina soovitaks ka radikale papi ette panna. Mitte üleni, vaid nii poolest saadik. Ise eelmisel talvel (talverallimingitel bemmidel pidid ju "talveneerud" olema lausa tehasest...või on see mingi nali

Kogemus Seat Alhambra 1.9TDI-ga. Kui webasto üles ütles, siis alla -10 kraadi mootor linnas soojaks ei läinudki, maanteel tõusis seier keskele, linnas kukkus temp jälle ära.Uuemate diislitega on veel see probleem, et külmaga nad ei suudagi enam sooja anda. X5-l pole haruldane, et Webasto lülitub ka töösooja mootoriga lisa sooja andmiseks sisse. Väidetavalt ökonoomsusega kaasnev probleem - kui ikka midagi ei põle, siis sooja ka ei saa.
There's no school like old school, and I'm the fucking headmaster.
just, trevi auto teema vist oligi üks neist kohtadest, kust talveneerude kohta lugesin
redline, otseselt küll ei mõjuta, aga kui me oletame näiteks, et see termostaat siiski ei ole päris korras või on ikkagi õnnestunud kuidagi valesti paigaldada. vot siis juba mõjutab. mul igatahes on väike kahtlus olemas, et kõik odavosa termostaadid ei sulgu ega avane ka päris täpselt nii nagu peaks, isegi uuest peast.
tegelikult oleks oluline teada ka 1) kas maanteel sõites hakkab tulema tegelikult "mitte nii kuuma"...või tõesti täiesti külma õhku salongivendist 2) mida teeb maanteel temp näidik sel ajal kui juba külma puhub.

redline, otseselt küll ei mõjuta, aga kui me oletame näiteks, et see termostaat siiski ei ole päris korras või on ikkagi õnnestunud kuidagi valesti paigaldada. vot siis juba mõjutab. mul igatahes on väike kahtlus olemas, et kõik odavosa termostaadid ei sulgu ega avane ka päris täpselt nii nagu peaks, isegi uuest peast.
tegelikult oleks oluline teada ka 1) kas maanteel sõites hakkab tulema tegelikult "mitte nii kuuma"...või tõesti täiesti külma õhku salongivendist 2) mida teeb maanteel temp näidik sel ajal kui juba külma puhub.
Mul on olnud 2 juhust, kus korrektselt paigaldatud tuttuus termostaat oma tööd kohe üldse ei teinud, seega tegu oli praagiga. Korra jäi ka kahtlus, et avamis- ja sulgumistemperatuur ei ole see, mis ta olema peaks.fiziks kirjutas:mul igatahes on väike kahtlus olemas, et kõik odavosa termostaadid ei sulgu ega avane ka päris täpselt nii nagu peaks, isegi uuest peast.
Seega ei saa paraku alati jupi välja vahetamisega selle töökorda garanteerida

BMW E21 323 2,5 M50 1981
BMW E21 320 2,5 M20 1980
BMW E88 135i 2008
BMW E21 320 2,5 M20 1980
BMW E88 135i 2008
mhmh, no see vaid kinnitab mu enda kahtlusi. tegelikult need pole isegi niiväga tühipaljad kahtlused, on kunagi ammu ka mõõdetud mingit termostaati kuumas vees ja korralike termomeetrite värkidega. üsna imelikult käitus too jupp just nende avanemiste/sulgumiste osas. nimelt jäi meelde see, et sulgumiseks oli vaja üsnagi madalat tempi.
ei tea muidugi, kas oli siis samuti tegu praagi või lihtsalt viletsa osaga. või äkki peavakdi sulgumis ja avanemistemp üsna suurelt erinema.
ei tea muidugi, kas oli siis samuti tegu praagi või lihtsalt viletsa osaga. või äkki peavakdi sulgumis ja avanemistemp üsna suurelt erinema.