Lumetorm

Vestlused vabadel, aga siiski vanu BMW'sid puudutavatel teemadel.
karmo

Postitus Postitas karmo »

ööga 20 cm lund juurde tulnud Raplamaal Vigalas :twisted:
Heldur92

Postitus Postitas Heldur92 »

Teie kogemused näitavad, et ilmselt mu isa ei osanud tagaveoga sõita :D
Krt, nüüd veel suurem isu E28 järgi. Keegi Viljandi kandis ei liigu E28-ga? Tahaks üle mingi 11 aasta uuesti selles masinas istuda. Nagu üks poisikese unistus :D
raimo

Postitus Postitas raimo »

No päris paljudel on rehvide asemel all mingid plastmass kantossid. Nendega ei saa tõesti isegi liikuma mitte.

Ise ei kurda, Nokian HKP 5 ja XDrive on siiani igasugused tänavad läbinud, sõitsin meelega isegi teeääres olevates hangedes mis kapoti kõrgusele ulatusid :D
E30 325iX '86 (müüdud) ||
E53 X5 4.6is '02 (müüdud) ||
E30 M3 '88 ||
E39 530d M-Technik ||
E46
E60 550iA '06 ||
Kasutaja avatar
lamp

Postitus Postitas lamp »

Ei tore lugeda kohe kuidas keegi kinni ei jää ja värki :) Endal ka e28 seisab suuremat sorti lumehanges hetkel. raha puudus ei luba rattaid osta :D
Igapäeva liikur hetkel saab 900 klassik, väga halva talverehviga ja ainuke koht kus olen suutnud sellega kinni istuda on kodus maja ees 45cm lund seal tavaliselt, vöi kui lund pole siis on meetrine vall ette lükatud et parkimis kohast jumala eest välja ei saaks :D
Aga e28 ilma lsd-ta ja halva rehviga, noh jah väga löbus ei ole söita paksema lumega.
e28 528i & e21 316
e21 315 & e6 2000
Saab 900c
eix22

Postitus Postitas eix22 »

Heldur92 kirjutas:Oma jutuga võiks mõned ikka normaalsuse piiridesse jääda, meetristes hangedes sõitmine on ikka paras kalamehe jutt.
Sorry otsekohesuse pärast, aga kas oled lihtsalt pisut loll või pole kokku puutunud nelikveolistega (325IX,525IX)
Tule, ma näitan sulle kalamees, kuidas murrab väga hästi suurtest hangedest läbi (koheva lume korral muidugi) See meetrine oli kirjutatud lihtsalt esmaemotsioonide põhjal, ei arvanud et kohe täie tõena seda keegi võtab.
tel 55570186 - e30 varuosad
Kasutaja avatar
meelis k

Postitus Postitas meelis k »

Eix, täpsusklassi arvestades oleks täpsem kirjutada 1000 mm.
e28 528iA '84
fiziks

Postitus Postitas fiziks »

ma vaatan siin läheb jutt selliseks, et peab hakkama arvesse võtma ka lume tihedust :lol: piisavalt koheva lume puhul vast pole tähtsust eriti kas vall on 100mm või 1000mm.

selles mõttes on helduril õigus siiski, et kui ikka autoga ennast kuskile valli otsa põhjapidi kinni sõita siis olgu mis vedu tahes, sõiduauto sealt omal jõul enam edasi ei trügi ega tagasi ei saa. rattad kaabivad lume enda alt minema, kuni masin jääb põhjale kandma ja kogu moos...hakka aga kaevama. eks seda ole juhtunud ka :D
eix22

jutt käib kinnituisanud teedest, mis lükkamata, või põllurajad, kus pole samuti varem sõidetud ega sõkutud, ehk siis kohev lumi, nagu korduvalt olen maininud.
fiziks

naljahammas oled ikka...ei tea kas pole veel oma elu jooksul piisavalt palju talve näinud või lihtsalt liiga vähe lume sees sumanud?

kohev on lumi siis kui a'la 1-2 päevaga sajab tõesti mingi 50+ sentimeetrit (ehk 500mm :D ) seda maha ning kogu see aeg on kõvad külmakraadid.
eix, kas sa oled reaalselt näinud kuskil eestis kinnituisanud teed, kus on lihtsalt ühtlaselt üle meetrine pehme lumi? ma ei väida, et see oleks võimatu, kuid ilmselgelt pole see ka midagi eirit tavalist, mina näiteks pole sellist pilti näinud. ja siin teemas rääkisid sa ise hangedest, mitte kinnituisanud teest! hang on selline asi, mis tavaliselt tekib ikka mingitlaadi kokkukuhjamise teel.
eix22

Ma ei saa aru kas on mingite lastega siin tegu nüüd, kes sellest meetrise valli teemast üle ei saa :lol: ? Hakkad ainult ikka ja jälle ühest ütlusest kinni, loe korralikumalt mu juttu, sõitsin põlluteel samuti, kus polnud tuisanud vallid vaid siis sinu jutu järgi külmunud lumi..:D
Sula pole olnud vahepeal, seega on vabalt langenud/tuisanud lumi kohev lumi siiani. Uskumatu, kuidas üks rõõmuhüüd võib kellegile niipalju peamurdmist tekitada.
HAIRIDER

Postitus Postitas HAIRIDER »

Ärge nüüd kakelge, see "meetrine lumi" on rohkem slängi väljend :lol:
Reaalselt pole sõiduautoga, vahet pole mis veoskeemiga, üle poole meetrises lumes midagi teha.
Meetrisest hangest saab ainult siis läbi sõita, kui tuul on kuhjanud kõrge kuid kitsa vaalu ja autol suur hoog sees :twisted:

Kui see lumepaanika tekkis siis olid kõik autofoorumid tegelasi täis kes väitsid, et nemad suudavad kuni akendeni lumes teedel sõita, reaalselt pole aga selle kohta ühtegi tõestavat videot ega pilti, sama lugu nagu lumeinimesega keda keegi kunagi näinud pole :lol:

Aga lumest rääkides, eile hommikul sõitsin tööle ja õhtul leidsin auto sellisest hangest, Tln Nõmme, :twisted:
Pilt
ex e28 525i, ex e28 528i, ex e21 316
fiziks

oleks mul fotokat käepärast, oleksin teinud ka oma masinast pilti, mida 15 minti tagasi kaevamas käisin...umbes sama olukord nagu eelmisel pildil, aga lumi oli juba kuskil 20cm üle kapoti juhipoolsest nurgast :lol:

kaevasin enamvähem välja ja avastasin, et aku kutu...no tere talv :D pole mutrivõtit ka siin linnas käepärast, et aku lahti keerata ja tuppa laadima viia.
jossu

Postitus Postitas jossu »

Eelmise aasta talverallil, kui oli samuti kõva torm. siis tõesti mingihetk teed polnud, täis tuisanud. Tee jooksis koonuse kujuliselt järjest kitsamaks. Gaasipedaalile armu ei tohtind anda, seitsmese vedas ilusti läbi. Aga lõpus kottpimedas keset põldu visaks sellise vaaluga valli otsa, sealt tagasi saamisega oli hulk probleeme. :D Üldiselt jah kohev tuisulumi kergesti läbitav...
Kasutaja avatar
meelis k

Postitus Postitas meelis k »

Vähemalt E28le on UMist on võimalik tellida ka lumeketid:
Only applies to tiressize 205/70R14
Only applies to tiressize 195/70R14

Kui kellelgi pakkuda odavalt E28 originaale, siis võib privaatsõnumiga tülitada :D.

Pilt
e28 528iA '84
Vasta