K: el. ruloo hammasratas

Kõik tehnilised küsimused.
Vasta
Smurff
Kontakt:

K: el. ruloo hammasratas

Postitus Postitas Smurff »

Tagakardina mootorihammaka taastamine osutus keerulisemaks kui arvata oskasin. Mõlemal mu autol on see lisa olemas, kuid ka mõlemal on see nn peetis. Mõlemal töötab küll, kuid suure ragina ja meelitamise peale. Seega võtsin selle el.mootori laiali ja selguski, et suurel hammakal on mõned hambad kannatada saanud. Siis lõin neti.ee lahti - kirjutasin otsingusse treimis/freesimistööd ja käisin üks päev läbi üle 5 koha kus lootsin abi leida. Kõige retsim koht oli Tallinnas Tööstuse tänaval, kus igast spets masinaid ja seadmeid oli nii palju, et töökojal mina tagaseina ei näinudki...lihtsalt suur masinate rivi oli :lol: kuid kahjuks ei saanud see koht mind aidata. Siis hetk hiljem sattusin ühte garaaši, kus vene Vitaalik kõigega tegeles :lol: . Mees tuli lahkelt vastu, andsin oma nr ja lubati ühendust võtta ja öelda töö täpne maksumus. Õhtul tuligi kõne - tzetõre tõssatz :lol: küsisin üle, et tzetõresta? ee..nje nje (ütles telefonis hääl vastu) tzetõre tõssatz. OK, ütlesin, et see hind on minu jaoks veits krõbe - sama arvas ka meistrimees. Läksin oma vanadele vidinatele pärast jälle järgi ja Vitaalik kohe soovitama järgmist tegelast, kellel kuldsed käed. Seekord vähe tõstisem tegija. Firma nimi H7H6 (www.h7h6.ee),mis toodab meditsiinilisi seadmeid ja mikro hammakaid ja ajameid. Käisin ka seal oma muret tutvustamas. Seda puhku osati kohe enam vähem hind öelda...200 kuni 300 krooni ..vauu..teen siis alpinale ka kohe ära..et teeme kaks, ütlesin. Pärast aga helistati ja öeldi, et 3000 tuhat läheb ikka :oops: Ja nüüd ma olengi jännis natsa. Uhhh veits pikk jutt tuli.
Et kas keegi teab soovitada veel mõnda kohta või kanalit kuidas selle hammaka korda saab? Tean, et Nuga oli selle ebayst lausa leidnud kunagi. Aga ma nagu otsisin -mitte ei leia...ja saksa ebayst ei oska nii spetsiifiliste sõnade järgi otsida. Viimakseks jääb see, et keevitan argooniga plonni peale ja hakkan käsitsi hambaid välja viilima, kuid tahaks ikka lihtsamini.

Hammakas siis selline ise :

http://www.bmwclassic.ee/galerii/Smurfi-750iL-highline/adj
850Ci
Erik78

Postitus Postitas Erik78 »

Ega pealekeevitamine ja sisse viilimine polegi väga halb mõte.
Kasutaja avatar
trevi

Postitus Postitas trevi »

Miskipärast kahtlustan, et antud ettevõtetel pole sobivas mõõdus freesi ja seepärast keevitatakse freesitera hind ka otsa kohe hinnale. Hammaka mõõdud tunduvad suht väiksed olevat. Aga kas sellist võimalust ei ole, et kahest hammakast kuidagi üks kokku kombineerida, niiet katkisi osasid ei jääks.
There's no school like old school, and I'm the fucking headmaster.
Kasutaja avatar
nuga
Klubiliige
Kontakt:

Postitus Postitas nuga »

Sellise kasutaja käest ma selle hammaka ostsin: http://myworld.ebay.com/trpediple
Praegu tal midagi müügis pole, aga vbolla kannatab uurida.
323i, 320 Baur & 750iAL Highline
Smurff
Kontakt:

Postitus Postitas Smurff »

Oh saatsin tollele kasutajale kirja ära, eks näis mis vastab. Ja kahest ühe saaks ehk teha küll jah, aga selleks peaks alpina oma ka lahti katuka ja vaatama kas pole mitte samast kohast puru läinud - kui ei siis annab mõelda jah midagi ehk kahest kokku.
850Ci
Vasta