Tagakardina mootorihammaka taastamine osutus keerulisemaks kui arvata oskasin. Mõlemal mu autol on see lisa olemas, kuid ka mõlemal on see nn peetis. Mõlemal töötab küll, kuid suure ragina ja meelitamise peale. Seega võtsin selle el.mootori laiali ja selguski, et suurel hammakal on mõned hambad kannatada saanud. Siis lõin neti.ee lahti - kirjutasin otsingusse treimis/freesimistööd ja käisin üks päev läbi üle 5 koha kus lootsin abi leida. Kõige retsim koht oli Tallinnas Tööstuse tänaval, kus igast spets masinaid ja seadmeid oli nii palju, et töökojal mina tagaseina ei näinudki...lihtsalt suur masinate rivi oli

kuid kahjuks ei saanud see koht mind aidata. Siis hetk hiljem sattusin ühte garaaši, kus vene Vitaalik kõigega tegeles

. Mees tuli lahkelt vastu, andsin oma nr ja lubati ühendust võtta ja öelda töö täpne maksumus. Õhtul tuligi kõne - tzetõre tõssatz

küsisin üle, et tzetõresta? ee..nje nje (ütles telefonis hääl vastu) tzetõre tõssatz. OK, ütlesin, et see hind on minu jaoks veits krõbe - sama arvas ka meistrimees. Läksin oma vanadele vidinatele pärast jälle järgi ja Vitaalik kohe soovitama järgmist tegelast, kellel kuldsed käed. Seekord vähe tõstisem tegija. Firma nimi H7H6 (
www.h7h6.ee),mis toodab meditsiinilisi seadmeid ja mikro hammakaid ja ajameid. Käisin ka seal oma muret tutvustamas. Seda puhku osati kohe enam vähem hind öelda...200 kuni 300 krooni ..vauu..teen siis alpinale ka kohe ära..et teeme kaks, ütlesin. Pärast aga helistati ja öeldi, et 3000 tuhat läheb ikka

Ja nüüd ma olengi jännis natsa. Uhhh veits pikk jutt tuli.
Et kas keegi teab soovitada veel mõnda kohta või kanalit kuidas selle hammaka korda saab? Tean, et Nuga oli selle ebayst lausa leidnud kunagi. Aga ma nagu otsisin -mitte ei leia...ja saksa ebayst ei oska nii spetsiifiliste sõnade järgi otsida. Viimakseks jääb see, et keevitan argooniga plonni peale ja hakkan käsitsi hambaid välja viilima, kuid tahaks ikka lihtsamini.
Hammakas siis selline ise :
http://www.bmwclassic.ee/galerii/Smurfi-750iL-highline/adj