BMW 520i 1983.a Siim

Foorumiliikmete autod.
Kasutaja avatar
parimautoonBMW

BMW 520i 1983.a Siim

Postitus Postitas parimautoonBMW »

Auto sain ma endale 2007 aastal, nüüd kui ka titeload sain :). Niipalju siis tean mina sellest autost et see oli minu isa käes 1996. aastast. Enne seda oli see mingi meie sugulase oma, kes oli selle saksast saanud. Auto tundub minu meelest igati hea ja ilus, kahju on vaid sellest et see on nüüd varsti 2 aastat seisnud garaasis, kuna isa ostis omale uue auto ja hainina ootab mind :). Auto jäi seisma sõidupealt ja nüüd on starteriga mingi jama(arvan et tõmberelee on ära oksüdeerunud) tõmmates läheb käima, aga kohapealt mitte. Roostet paistab ka üpriski vähe.

Ostsin ka doonorautoks 520i 1986'aasta masina, kus saab palju lisasid ja juppe:)

Hetkel plaanis teha:
1)Esisilla remont
2)Rooste eemaldamine ja värvimine
3)Starter korda
4)Sportistmed (musta värvi), küljepolstrid (samuti mustad)
5) 4x el-aknad
6) Esi-,tagu-, külje madalduslisad, mis on vaja õiget värvi värvida ja korda teha
7) Amordid ja vedrud ka äki vaja välja vahetada
8)Kellad vahetada
9)Alarm korda teha

Kunagine hiljem unistus oleks saada peale natukene parem mootor ja sisse kõik nahast :)

Üritan siis teha niipalju originaalina kui võimalik :)
Hetkel ma eriti palju rohkem kirjutada ei oska ka, sest olen suht võhik veel selle koha pealt, aga eks ma loen ja uurin-puurin iga päev neid foorume siin :)

Vabandan piltide pärast, sest garaaz on väike ja külm, raske oli teha pilte:
http://fotoalbum.ee/photos/skater123/sets/239373/
Viimati muutis parimautoonBMW, 21 Okt 2007 21:09, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
parimautoonBMW

ahjaa, sooviks siis teha midagi sellist nagu siin pildil http://www.e21.ee/forum/viewtopic.php?t=1820&highlight=

:)
Kasutaja avatar
parimautoonBMW

Starteri sain korda, nüüd tuleb geneka rihma vahetus, talvekummid alla ja ülevaatlusele. Peale seda saab hakata autoga pingsamalt tegelema :)
Jaan

Postitus Postitas Jaan »

Pildilt vaadates suht. normaalses korras. Miks uut mootorit tarvis?
23. August 1939, der Tag der unser Leben veränderte.
Kasutaja avatar
nuga
Klubiliige
Kontakt:

Postitus Postitas nuga »

Neid pilte vaadates tuleb meelde, et isegi sai omal ajal umbes samaväärse masinaga oma haikarjääri alustatud :D

Tundub võrdlemisi korralik masin olevat, eriti just sisu.
Nii korralikke esiistmeid näeb harva. See sinine toon muidugi on iseasi :roll: Samas lisab see just sellist mõnusat vanakooli hõngu - must nahksisu on paljudel, aga sinine samet... :wink:

Edu siis masina korrastamisel ja ära korraga liiga palju ette võta :)
Alustuseks näiteks uued numbrimärgid, EST kleps maha ja ongi juba auto palju viisakam :)

PS. Kui soovid oma auto pildialbumit meie galeriis pidada, siis saada mulle PS.
323i, 320 Baur & 750iAL Highline
E28

Postitus Postitas E28 »

parimautoonBMW kirjutas:ahjaa, sooviks siis teha midagi sellist nagu siin pildil http://www.e21.ee/forum/viewtopic.php?t=1820&highlight=

ära siis täpselt samasugust tee, muidu sõidame nagu siiami kaksikud ühesuguste masinatega :D
Kasutaja avatar
parimautoonBMW

Jaan kirjutas:Pildilt vaadates suht. normaalses korras. Miks uut mootorit tarvis?

uut mootorit polegi tarvis :)
Kasutaja avatar
parimautoonBMW

E28 kirjutas:
parimautoonBMW kirjutas:ahjaa, sooviks siis teha midagi sellist nagu siin pildil http://www.e21.ee/forum/viewtopic.php?t=1820&highlight=

ära siis täpselt samasugust tee, muidu sõidame nagu siiami kaksikud ühesuguste masinatega :D

hehe:D
mul on natukene teised stanged jms, ära muretse :)
ma mõtlesin rohkem neid toonklaase ja linkide,peeglite värvimist jms:)
Kasutaja avatar
parimautoonBMW

nuga kirjutas:Neid pilte vaadates tuleb meelde, et isegi sai omal ajal umbes samaväärse masinaga oma haikarjääri alustatud :D

Tundub võrdlemisi korralik masin olevat, eriti just sisu.
Nii korralikke esiistmeid näeb harva. See sinine toon muidugi on iseasi :roll: Samas lisab see just sellist mõnusat vanakooli hõngu - must nahksisu on paljudel, aga sinine samet... :wink:

Edu siis masina korrastamisel ja ära korraga liiga palju ette võta :)
Alustuseks näiteks uued numbrimärgid, EST kleps maha ja ongi juba auto palju viisakam :)

PS. Kui soovid oma auto pildialbumit meie galeriis pidada, siis saada mulle PS.

Mul oli just plaan oma sisu peale remonti vahetama hakata mustade sportistmete vastu, aga sellel on just juhipoolne iste korrast ära. See vajaks vasakult padjalt parandust- niikaua kuni parandada pole võimalik panen katte peale. Just meeldib sportistetel see, et neid toole saab igatpidi liigutada erinevalt orig tava istmetest :D

Kui jutuks juba läks, siis sooviks teada, et kas keegi on pannud oma haininale el-aknaid? Mul oleks olemas, aga küsimus on kuidas panna (kas üks-ühele panna, ühelt võtan teisele panen või on natukene raskem)?
pisike528

Postitus Postitas pisike528 »

2 korda on pandud el.aknaid :D Arvatavasti sul pole juhtmeid autos et need tööle panna.Kui juhtmestik olemas siis lihtne-muidu pead ka juhtmestiku ümber tõstma,kuigi see pole raske,umbes poole päeva töö...
BMW 320 1989 coupe manu
Audi 80 1.8T 1993 rwd
Kasutaja avatar
parimautoonBMW

pisike528 kirjutas:2 korda on pandud el.aknaid :D Arvatavasti sul pole juhtmeid autos et need tööle panna.Kui juhtmestik olemas siis lihtne-muidu pead ka juhtmestiku ümber tõstma,kuigi see pole raske,umbes poole päeva töö...

Juhtmed veaks ka teise auto omad ümber ;D
Keegi tark rääkis mulle sellist asja et igale juhtmele kaitse vahele või vean kaitsmeplokki vms et muidu võib põlema minna, on see tõsi? ja siis selline asi ka et mingit aju ei pea vahetama vms? et kas on augud olemas kuhu miski juhe toppida jms? :)
kustas

Postitus Postitas kustas »

mis seos on auto ajul ja el akendel? :D
Kasutaja avatar
parimautoonBMW

kustas kirjutas:mis seos on auto ajul ja el akendel? :D
Sorri, ma ajan selle asja selle süüks et ma olen veel võhik ja arvasin et mingi juhe jookseb ka ajusse sealt :D
Aga see kaitsmeploki värk oli siis nii, et peaks vahele toppima neid kaitsmeid vms? :)
Jaan

Postitus Postitas Jaan »

Võta ustel polster maha, vaata mis seal sees toimub. Võib-olla on autol el. akende valmidus olemas. Oma seitsmesajasel polnud tagumisi el. aknaid, juhtmed olid sellest hoolimata ustesse ja keskkonsooli tehase poolt veetud.

Juhul kui el. akende juhtmed tõesti puuduvad siis toite elektrimootoritele saad kõige lihtsamalt sigaretisüütaja alt :idea: Kui sa varem sedalaadi tööd teinud pole siis enne kui otsustad (midagi kuskile ühendada aga ei ole kindel kuidas) konsulteeri mõne tuttava elektrikuga :!:
23. August 1939, der Tag der unser Leben veränderte.
Kasutaja avatar
parimautoonBMW

Seda kindlasti et konsulteerin, lihtsalt ette küsisin ära juba. Kui panekuks läheb siis uurin rohkem selle kohta :)
Tänan
Kasutaja avatar
nuga
Klubiliige
Kontakt:

Postitus Postitas nuga »

Kui Su doonorautol on el. aknad olemas, siis peaks olema väga lihtne sealt ka akendega seotud juhtmestik maha harutada, selle asemel et hakata ise midagi aretama.
323i, 320 Baur & 750iAL Highline
pisike528

Postitus Postitas pisike528 »

Tõstad juhtmed doonori pealt maha-juhtmed jooksevad pedaalide alla juhtme plokki,seal küljes on ka akende releed,ei ole mingeid kaitsmeid sinna vaja toppida.lihtsalt ühendada vaja samuti nii nagu maha võtsid...
Ustes võivad mingid jutmed olla aga sealt edasi on juhtmete kimp erinev el.akendega variandi omast.....
Kui õige juhtmekimp siis pole vaja mingeid elektrikuid,koduste vahenditega täiesti teostatav...
BMW 320 1989 coupe manu
Audi 80 1.8T 1993 rwd
Kasutaja avatar
parimautoonBMW

pisike528 kirjutas:Tõstad juhtmed doonori pealt maha-juhtmed jooksevad pedaalide alla juhtme plokki,seal küljes on ka akende releed,ei ole mingeid kaitsmeid sinna vaja toppida.lihtsalt ühendada vaja samuti nii nagu maha võtsid...
Ustes võivad mingid jutmed olla aga sealt edasi on juhtmete kimp erinev el.akendega variandi omast.....
Kui õige juhtmekimp siis pole vaja mingeid elektrikuid,koduste vahenditega täiesti teostatav...

Tänan abi eest :)
Kasutaja avatar
parimautoonBMW

Nonii täna sai siis alla pandud talverehvid ja kohekohe linna geneka rihma vahetusele ja ülevaatlusele :)
Sai ka ära vahetatud, pandud juurde pisidetaile:

1) Käsipiduri ümbris uus ja teistsugune kui ennem
2) Tagumised peatoed
3) Uus sisemine peegel
4) Katuseluugi kerimislingi nupp uus
Kasutaja avatar
parimautoonBMW

Täna tuleb siis auto parandusest:

1) geneka rihm vahetati ära
2) esipidurite süsteem ja tagumised klotsid vahetati samuti

Varsti teen paremad pildid ka :)

Juhtus siis ära toomisel selline värk, et gaas ei lähe lõpuni maha enam. Gaasitross ei tõmba täiesti lõpuni end tagasi ja tühikäigu pöörded on üpriski suured :?

Pilt

minu arusaamist mööda on selles kohas probleem
Suletud