BMW,E28, 525i, 1981.Ökosohver

Foorumiliikmete autod.
Kasutaja avatar
ökosohver

BMW,E28, 525i, 1981.Ökosohver

Postitus Postitas ökosohver »

tervist tervist.

M6ned aastad tagasi kui mu kursakaaslane sünnipäevaks poole hinnaga kinkis e28, siis muutus auto mulle väga armsaks, neil päevil sai sõidetud t6si küll ilma lubadeta ja kohati olin sunnitud olema kõrvalistmel, kuid siiski lõpus sai sellega ise enamasti ringi sõidetud, kas siis niisama lõbus6idu näol v6i siis asja eest, kuna sissetulek neil aegadel oli vilets ja autostki eriti midagi ei teadnud olin sunnitud sellest isendist loobuma kuna remont oli suht yle auto hinna.
Vahepeal on asjad muutunud, autosi käinud käest läbi igasuguseid, juhiloadki ära tehtud ja nüüd m6ned kuud tagasi sai soetatud siis 2,5 mootoriga e28 tüüpi bmw. Ei suutnud lihtsalt külmalt vaatama jääda ja käsi kobas telefoni järele, omal juba kett tilkus suunurgast põlvedele. Ostu eel siis ka mõned vead ette lugeda:

Kardaani vahelaager (komplektne osa), vahetatud, kuna vana oli väga katki ja põhjustas kolinat põhja alt.
Uued lõdvikud, tellitud United Motors, t6si kyll kuid paar lõdvikut seni veel vahetamata :oops:
Peatselt saab vahetatud k6ik sillaosad eest.

Järgmisena on menüüs:

Poolteljed, ei teagi kas uued v kasutatud niiet kui kellegil juhtub olema 2,5 v 2,8 mootori järgi pooltelgi siis andke märku. Sobima pidi tarkade inimeste jutul ka 524tdi omad kui on kuni 84/9. hilisemad ei pidanud klappima:D vaielge vastu

Nukkvõlli vahetus kuid kaldun arvama et vahetusse läheb terve mootori ülemine pool.

Unustasin mainida, differ istub nelja poldiga kuidagi p6hja kyljes ja sealne peavalu on rooste selle kupatuse ymber, tekitan ka pildi siia sellest, et kui keegi hea raha eest avitaks andku märku.

Praeguseks ei oska midagi ette lugeda vigadest, kuigi neid on seal kyll ja küll.

mootor on siis 2,5i aasta on 1981, sellel isendil puudub katuseluuk, olemas on hooldusraamat millel on viimane sissekanne tehtud 2004, vahepeal ajalugu vaikib.

Kytusekulust niipalju et mina ple yle 6 trassil saanud, linnas6idu kohta ei tea raporteerida, ise olen s6itnud sellega midagi paarituhande km ringis.
Spidomeetri näit on hetkel 515 tuhat kuigi kas seda ongi m6tet uskuda :lol:

ja nyyd siis ka pildid :)

Pilt

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
[Pilt
[Pilt
[
Viimati muutis ökosohver, 09 Veebr 2008 18:22, muudetud 4 korda kokku.
Kasutaja avatar
Toivoku
Kontakt:

Re: BMW,E28, 525i, 1981.

Postitus Postitas Toivoku »

mingiaeg oleks peaaegu ise käe kylge pand sellele autole, aga noh 2 masinat mul siin maja ees tahavadkah koguaeg leiba nii,et poleks aega olnud. stangelisa on väga kena ja veljedki meeldivad mulle. edu :)
Kasutaja avatar
Renx

Postitus Postitas Renx »

nagu Toivokugi, tahtsin minagi seda autot vahepeal ära osta, aga millegipärast jäi ost katki...samas olen selle auto omanikult nii mõnedki osad enda E30-le saanud, niiet respect ja edu auto korrastamisel :wink: 8)
E28 520i -86 ex
E28 528i -83 ex
E28 528i -84 ex
E28 528i -84- ex
E30 318i-325i -84-94a ca. 30tk
E39 540i -02 & E39 525d -02
Kasutaja avatar
ökosohver

tänud

tänan tänan, nuhtlus on ta hetkel nagunii arvestades remondi eelarvet, aga ei saa muudmoodi ka. kuidas siis s6ita saab kui ei kasi oma isendit teenitud sõitude eest, mingi aeg läkitan ka sisemusest pilte, kuid hetkel ei raatsi. :oops:
Kasutaja avatar
ökosohver

remont

nyyd on siis osad sillavidinad eest ka vahetatud oktoobriks peaks esisillaga asi ühelpool olema:) siis saab järgemööda tagasilla juurde asuda. Hetkel on teada et poolteljed tuleb ära vahetada samuti tiba keevitust diffri kinnituskohast siis peaks veermikuga enam-vähem looma hakkama.
Kasutaja avatar
Cardo

Postitus Postitas Cardo »

Pilt

selle pildipõhjal on tiba keevitust nagu kõnekäänd, asi on üsna hull, mina võtaks kogu selle detaili puhtaks ja vaataks üldse üle, ehk tuleks mõelda uue detailipeale ennem kui tegema hakkad.
e28
Kasutaja avatar
ökosohver

et..

:idea: no palju sa nt selle vaeva eest raha tahaksid? ma usaldaks selle töö sinu kätte:) on sul selleks aega? sest ma otsingi tegelt inimest kes mind selle koha pealt aitaks? :D Auto ju ise liigub, tõsi kül seni ainult remondi kohtade vahet aga seda ka seetõttu et mulle ei meeldi eriti kui ma sellega poolvigasena ringi käulan.
Mait

Postitus Postitas Mait »

tean seda autot päris hästi, alates sellest ajast kui ta veel täiesti originaal oli. Kas hooldusraamat on sinuni ka jõudnud? Siin siis mõned pildid sellest autost kui see minu sõbra oma oli http://www.carrating.org/car.php?11897
Edu!!!
56242797
Kasutaja avatar
ökosohver

to mait

hooldusraamat eksisteerib...kuigi viimane sisssekanne oli mu teada 2004 v oli kuus siis vahepealse kohta ajalugu vaikib...niiet ei kujuta ette mis yllatusi mind veel ootab. carratingust leidsin pildid juba siis kui ma teda veel ostnudki polnud :lol:
Kasutaja avatar
YZK

Postitus Postitas YZK »

kenake ta on tõesti ja tore,et hai ujus hea omaniku sülle ,kes teda ikka remontida,jännata viitsib..
edu :P
Viimati muutis YZK, 12 Sept 2007 10:54, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
ökosohver

tänud

vähemalt oma silm puhkab ju :lol:
Kasutaja avatar
ökosohver

poolteljed

nyyd ka olemas poolteljed ja udukad :)
Kasutaja avatar
ökosohver

sai tiba nokitsetud:)

sai siis spoiler, kahju kyll veidi vale värviga värvitud...aga eks värvin yle...lollus ei anna ju häbeneda..ja värvimine oli ka esimest korda elus yldse :) niiet...karistada v6ib mind yksnes tarkuse jagamisega :oops:
Pilt
aga pilt muutus tunduvalt 8)
Pilt
Kasutaja avatar
ökosohver

tere taas

pikemat aega olemas juba uued ukseklaasid ja tagaklaas. on kellegil aimu v6i kogemust nende vahetamisel olnud? ise pole kätte kylge julenud panna :oops:
Kasutaja avatar
meelis k

Re: tere taas

Postitus Postitas meelis k »

ökosohver kirjutas:pikemat aega olemas juba uued ukseklaasid ja tagaklaas. on kellegil aimu v6i kogemust nende vahetamisel olnud? ise pole kätte kylge julenud panna :oops:
Ukseklaasidega ei tohiks erilisi probleeme tulla. Kuid tagaklaasiga on vähe rohkem jamamist. e28-l oli vist ka kiiluga nagu e30-l? Kui nii, siis on vaja tihend libedaks saada ning see kiil kuidagi sisse tagasi suruda.
e28 528iA '84
Kasutaja avatar
ökosohver

aga..

ma pigem oletasin et äkki on kedagi kes aitaks...ma päris ise ei tahaks lampi midagi vussi keerata :oops: ma vaatan mul e30 on 6ue peal lammutamiseks saab katsetada... :lol:
Kasutaja avatar
Cardo

Postitus Postitas Cardo »

e28
Kasutaja avatar
ökosohver

tänud

tänan...ukseklaaaside puhul jäigi arusaamatuks osade polstri avamise trikid ja kinnituskohad :)
Kasutaja avatar
ökosohver

udutuled

kui kellegil juhtub yle olema udutuled e28 omi korras klaasidega andke märku ma omistaks raha vastu:)

ette tänades :)
MiQ

Postitus Postitas MiQ »

peale 2004 aastat see auto seisis tükk aega.
hiljem ostsin ma ta ära, sest hädasti oli tarvis Võrust Tallinnasse saada :lol: .
Peale seda seisis ta veel tükk aega, kuni ma otsustasin, et ei ole mõtet heal kraamil seista lasta...
Kuna mul endal aga aega temaga tegeleda ei olnud sai ta peaaegu olematu hinnaga ka maha müüdud.
läbisõitu minu teada keritud ei ole...
Suletud