Noh... ma ei arvanudki et kuskil on mingi lüliti millest jaam nagu tolmuimeja sisse/välja lülitatakse. Jahutatakse maha ja soojendatakse üles, jutt käib protsesside sisse/välja "lülitamisest".
Muuseas minu teada nad näiteks seal Saksamaal puhta hädas oma tuulikuparkidega.
Mu meelest teema väga teemaväline pole. Kõik asjad on omavahel seotud. Nii nafta väidetav otsalõppemine, loodusesõbralik piiritus, peatselt saabuv maailmalõpp, elektrijaamad, inimestes vajaduse tekitamine liisinguga iga 2-3 aasta tagant uus auto (näiteks 1,6 liitrine väidetavalt säästlik tojoota) osta, väidetav kasvuhooneefekt jne.
Võin näiteks öelda, et minu 728 (momendil küll värvitöökojas) saab maanteel keskmiseks kuluks 8 liitrit sajale. Ei ole vahet kas sõidan üksinda või on 5 inimest +100kg pakiruumis peal. Ei ole ka märganud, et kuidagi auto kiirendus või muud omadused (stabiilsus, juhitavus) väga oluliselt peal oleva laadungi massist oleneks. Uute autode reklaamides üritatakse esile tuue mingit ülimat kokkuhoidu ja säästlikkust. Seda reklaaamis väidetavat küttekulu vaadata on küll ilus (nii pakub üks valmistaja oma keskmiseks kuluks 6,99 teine 7,1 või 6,2 l/sajale). Tavaliselt on seal välja toodud numbri juures väike tärn* koos märkusega. Väikse kirjaga kirjutatud asjad lugege alati läbi

Kui sa sellele tojootale 5 inimest ja 100 kg peale laed on tolle kyttekulu 20l / sajale ja see risu ei lähe peale kauba edasi

Möödasõidul on selline sõiduvahend eluohtlik ja peaks olema liikluses kasutuskõlbmatuks tunnistatud, rääkimata sellest millist pahna tuleb välja summutist kui mootor punnitab võimete piiril. Ja sellisel viisil saab nafta tõesti varsti otsa.
No nüüd saime teemasse sujuvalt tagasi.
23. August 1939, der Tag der unser Leben veränderte.